Grannsamverkan

Grannsamverkan

Grannsamverkan: Ny information publiceras regelbundet bl.a från närpolisen.


Vi grannar måste samverka!

Vi är många som till och från oroar oss för förekomsten av brottslighet i våra områden. Rapporter om inbrott, inbrottsförsök, bil- och cykelstölder avlöser varandra.


Vi är väl medvetna om att det finns olika typer av ligor och nätverk som ägnar sig åt denna typ av brottslighet i Sverige. Det problemet är dock inte vår uppgift som boende att lösa. Polisen har under sommaren ökat sin närvaro i området och varit snabbt på plats då olyckan varit framme.


Vi som bor här kan dock göra det krångligare och mindre intressant att härja i områdena. Vi måste alla bidra på de sätt som går. Grannsamverkan har en mycket viktig uppgift. En rad personer arbetar med grannsamverkan på olika nivåer, men så länge inte alla engagerar sig för ett tryggt område kan vi inte stävja brottsligheten helt. Vi har alla möjlighet att  ta del av information från Polis och Grannsamverkan. Men om vi inte alla tar till oss informationen och använder oss av den i praktiken, kommer vi inte att bli av med problematiken.


Här följer några viktiga punkter!


Installera tjuvlarm. Det har definitivt en avskräckande effekt.


DNA-märk stöldbegärligt gods. Det har också en avskräckande funktion. Köp förmånligt paket genom www.villaagarna.se.


Grannsamverka i högre grad. Kommunicera med dina grannar.


Följ information och diskussion på Facebook. Se nedan!


Ladda ner appen Grannkollen. Där kan man hålla sig uppdaterad och uppdatera.


Alla stegar och andra typer av redskap som kan underlätta för tjuven ska vara fastlåsta eller inlåsta.


Håll koll på vilka som rör sig i området. Möt gärna blicken på de som passerar, hälsa på dem du möter. Erbjud din hjälp om det är någon som verkar ”vilsen”.


För mer information och råd, gå gärna in och läs på www.samverkanmotbrott.se